ya da
+90 548 886 60 00
+90 539 116 85 04
numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.
DONÖRLERİMİZİ NASIL SEÇİYORUZ?
Yumurta donörü seçmenin sizler için en hassas ve en önemli süreç olduğunu biliyoruz. Sağlıklı donörler, en önemli kriterimizdir.
Kıbrıs Amerikan Tüp Bebek Merkezinin geniş ve sağlıklı donör havuzu sayesinde bağışçınız ile aranızda maksimum seviyede eşleşme sağlıyoruz.
Yumurta hücrelerinin yaşlandıkça genetiği bozulduğundan, donör yaş aralığımızı 20-28 yaş aralığında tutuyoruz. Donörünüzün saç rengi, göz rengi, ten rengi, etnik kökeni, eğitim ve özel yetenekleri gibi özellikleri, sosyo-kültürel durumunu bilmeniz mümkündür. KKTC yasal mevzuatına göre, yumurta donörleri anonim olmalıdır. Donör size bağış yapmaz, kurumumuza yapar. Sizler de bu hizmeti kurumumuzdan alırsınız. Yani aranızda kurum vardır ve donör ile aranızda herhangi bir bağ yoktur. Bilgilerinize ulaşması mümkün değildir.
Çocuğunuzun sosyal yaşamı için donörünüz ile kan grubu uyumunuz sağlanır, fiziksel özellikleri size benzeyecek şekilde, sizin istekleriniz doğrultusunda seçilir. Ayrıca donörlerimiz çok ciddi psikiyatrik değerlendirmelerden geçmekte, düzenli olarak bulaşıcı hastalık tarama testleri, detaylı genetik taşıyıcılık tarama testleri yapılmaktadır.
Yumurta donasyonu ile gebe kalan anneler, gebelik süreci ve doğum sonrası doğal bir anne-bebek uyumu yakalarlar. Devamındaki emzirme süreci tüm doğumlarda olduğu gibi anne bebek uyumunu kat kat artırır.
Bebek genlerinin yarısını babadan alırken, diğer yarısını annesinden alır. Döllenme sonrası oluşturduğumuz embriyo mikroskopik boyuttadır. Anne rahmine transfer edilip tutunduktan sonra, annenin kan dolaşımındaki biyokimyasal maddeler sayesinde 9 ay 10 gün süresince büyür ve 3-4 kilogramlık bir bebek haline gelir. Bu büyüme sürecinde, bebek anne kanındaki biyokimyasal maddelerin etkisiyle genetik olarak anneden etkilenir; bu duruma epigenetik etkileşim denir.
Yumurta donasyonuyla gebe kalan anneler ile normal yolla gebe kalan annelerin yaşadığı gebelik, doğum ve doğum sonrası hormonal süreç birebir aynıdır. Annelik içgüdüleri, bebeğiyle arasındaki kuvvetli bağ tıpkı normal yolla gebe kalmış kadınlar gibidir.
Donörlerimize yapılan testler:
Gerekli durumlarda önerdiğimiz Invitae Kapsamlı Taşıyıcı Taraması, ( 569 a kadar gen ) çocuğunuzun genetik rahatsızlıklardan etkilenmemesi için genişletilmiş bir taramadır. Ayrıca tüm etnik kökenlerden kişiler için uygundur.
Donörlerimizin Talesemi ve Kistik Fibrozis gibi genetik taşıyıcılık taramaları yapılmıştır. Tüm sağlıkla ilgili diğer kan testleri düzenli olarak tekrarlanır.
Bu şekilde donörlerimizin çok yaygın görülen genetik hastalıklarının taşıyıcısı olmadıklarını da garanti ederiz.
Tüm donörlerimizin RECOMBINE taramaları yapılmaktadır.
Tek bir test ile 250’den fazla gen, 250 den fazla genetik hastalık, 2000 den fazla mutasyon incelenebilmektedir. Bunlar hastanın transfer sonrası düşük riskini azaltmak, tekrarlayan gebelik kayıplarını önlemek, tedavinin başarı şansını artırmak ve aktarılabilecek hastalıkları engellemek amacı ile rutin olarak ek maliyet almadan yaptığımız taramalardır.