(ICSI) olarak bilinen mikroenjeksiyon, tek bir spermin ince bir cam iğnede toplandığı ve her bir yumurtaya doğrudan enjekte edildiği üremeye yardımcı bir yöntemdir. Bu yöntem, laboratuvarda uzman ekipman kullanan deneyimli embriyologlar tarafından gerçekleştirilir.
Kliniğimiz, tüm departmanlarında çalışan tecrübeli ve referanslı ekibi ile öne çıkmaktadır. En son teknolojiyi ve güncel tedavileri takip ederek uzun yıllardır etik ve kaliteli hizmet vermektedir.
Çocuk sahibi olamama problemi her 8 çiftin 1 in de görülmektedir. Bebek sahibi olmakta zorluk yaşayan çiftlerin yaklaşık yarısında, kısırlığın nedeni erkek faktörü yani spermler ile ilişkilidir. Mikroenjeksiyon, erkek faktörüne bağlı kısırlığın, başarı oranı en yüksek tedavisidir. Tüp bebek yöntemi ile birlikte uygulanan mikroenjeksiyon yöntemi, spermin doğrudan yumurtaya enjekte edilmesidir.
- Kısırlık olarak da ifade edilebilen nedeni belli olmayan infertilitesi bulunan kişilerde
- Kadınlarda bulunan fallop tüplerinin ikisinin de tıkalı yada işlevini yapmaması durumunda
- Yumurtalama bozuklukları ve polikistik over sendromu
- Yumurtalık rezervi düşük olan hastalarda
- Endometriozis hastalığı ve çikolata kisti olarak ifade edilen endometriyoma durumları
- Kadınlarda ileri yaş durumu
- Sperm sayı ve kalitelerinde bozukluk olduğu durumlarda
- Aşılama uygulamalarında görülen başarısızlıklarda
- Genetik olarak araştırılması gereken durumların bulunması halinde
Tedavinin ilk aşamasına, hastadan rutin tetkikler istenerek başlanır.
Anne adayının, adet döneminin genellikle 2-4. gününde yumurtalarının olgunlaşması için iğne yapılarak ön tedaviye başlanılır. Bu ön tedavi için hastanın burada olması gerekmemektedir. Bulunduğu bölgede tercihen tüp bebek bilgisi olan bir hekim ile bizim takibimizde olabilir. Eğer hasta tercih ederse takip sürecini baştan sona merkezimizde de yapabilir. Hastalarımız genel olarak tedavinin son bir haftasını Kıbrıs’ta geçirmektedir.
Ortalama 10-12 gün içinde yumurtalar hedeflenen olgunluğa ulaştığında yumurta toplama işlemi için randevusu ayarlanır. Yumurtaların çatlaması için bizim belirleyeceğimiz saatte iğnesi yapılarak, bu uygulamadan yaklaşık 36 saat sonra yumurtalar anestezi altında toplanır. Yumurta toplama sırasında verilen anestezi ameliyat anestezisi değil, hastanın ağrı duymaması için yapılan derin sedasyon dediğimiz uyku halidir. Bu anestezinin süresi, toplanacak yumurta sayısına göre, sadece 10-15 dakika süreceğinden, anne adayı hiçbir sıkıntı yaşamamaktadır.
Yumurta toplama günü, baba adayından alınan sperm hücreleri, yumurtaların içine mikroenjeksiyon yöntemi ile enjekte edilir. Döllenen yumurtalar laboratuvar ortamında takip edilir. Embriyolog ve doktor tarafından karar verilen transfer gününde, seçilen en iyi kalitedeki embriyolar anne adayına transfer edilerek tedavi tamamlanır. Kalan iyi kalitede embriyolar ise dondurularak saklanır.
Ulaşım ve konaklama süreçlerinde de hastalarımıza destek olmaktayız. Hasta ulaşım, konaklama ve taksi süreçlerini kendi imkanları ile organize edebilir. Eğer isterse tüm bu hizmetleri biz hasta adına otellerin bize sağladığı özel indirimlerden faydalanarak organize edebilmekteyiz.
Sağlıkla Kalın
Kıbrıs Amerikan Tüp Bebek ekibi